Co by měla obsahovat dohoda o permanentním makeupu?

dohoda o permanentim makeupu

 

Inspirace pro  Návrh dohody o permanentním makeupu

Sepsali jsme pro Vás základní principy Dohody se zákazníkem o provedení permanentního makeupu. 



Vždy je klíčové pečlivě a podrobně vysvětlit zákazníkovi, co se bude při tetování dělat a jaký výsledek může očekávat. Je ideální, pokud můžete zákazníkovi ukázat i fotografie předchozích tetování  z vašeho salonu nebo příklady vzhledu konkrétního tetování.

Zákazník by měl mít možnost vidět, co to znamená např. pudrové obočí, microblading, linka se stínem atd. Tato komunikace je nezbytná z toho důvodu, aby zákazník jasně a přesně pochopil, co se bude tetovat.

Dotazník si upravte podle nabídky vašeho kosmetického salonu:

1. Jakou aplikaci permanentního makeupu požadujete provést?

Souhlasíte s provedením následujícího ošetření - permanentním makeupem?

dohoda_o_permanentnim_makeupu_oblasti_tetovani



Permanentní makeup je možné dělat pouze aktuálně zdravému jedinci, v aktuálně dobré kondici, a to  na zdravé kůži. Zároveň vždy respektovat stavy, při kterých se nikdy netetuje jako je např. těhotenství, kojení, ale také vliv alkoholu nebo drog atd.

Vždy se řiďte pravidly, která jste se dozvěděli na akreditovaných rekvalifikačních kurzech nebo byla součástí profesní zkoušky.

Při jakékoliv zdravotní odchylce nebo pochybnosti o vhodnosti permanentního makeupu je nutné zákazníka odeslat k lékaři, který rozhodne, zda je možné permanentní makeup provést.

Projděte si dotazník a doplňte si jej o další aspekty, které by mohly zabránit možnosti dělat permanentní makeup. 

2. O zdraví klienta pro vyhodnocení vhodnosti permanentního makeupu.

Abychom mohli pigmentaci provést optimálně, žádáme vás, abyste pravdivě odpověděli na následující otázky týkající se vašeho zdravotního stavu:

  dohoda_o_permanentnim_makeupu_stav_zakaznika_1

 



Zákazníka vždy dobře informujte o celém procesu aplikace permanentního makeupu a také o domácí péči, která je nedílnou součástí procesu hojení.
Vždy mějte na paměti, že zákazník je spoluautor a cílem je vytvořit permanentní makeup, který se mu bude líbit. Proto je důležité, aby zákazník v zrcadle i průběžně viděl, že vzniká vzhled, který byl odsouhlasen a líbí se.
Velmi důležité je i závěrečné vyhodnocení, že vše vzniklo tak, jak bylo domluveno a vzhled je krásný. Zároveň upozornit, že aktuální intenzita po tetování se bude měnit. 

Přečte si tipy na doplnění vaší smlouvy se zákazníkem a pokud uznáte za vhodné, tak si ji aktualizujte.

3. Desing, barevnost, péče


Předkreslení a design permanentního makeupu

Navrhneme design, který zdůvodníme, proč je pro vás vhodný a předkreslíme jej. Zvolíme vhodnou barvu a vše s Vámi budeme konzultovat pro konečné odsouhlasení.  V průběhu tetování s vámi bude vše konzultováno a budete mít možnost se průběžně vidět v zrcadle a budete mít možnost odsouhlasovat jednotlivé dílčí úkony. Podle vašeho přání je možné v průběhu aplikace provést malé korekce designu a také odstínu barvy.

Po ukončení tetování vše zkontrolujeme a společně vyhodnotíme, že permanentní makeup vznikl přesně podle naší domluvy a toho jak bylo odsouhlaseno. 

Barvy a barevný výsledek permanentního makeupu
Byli jste informováni, že po tetování a během hojení se může barevný výsledek změnit a že může být potřeba alespoň jedno další tetování k dosažení optimálního barevného výsledku a intenzity barvy.
Je třeba si uvědomit, že v závislosti na stavu pokožky po vyhojení od počátečního zákroku může dojít oddělení stroupku i s barvou a intenzita barvy se může zvýšit nebo zeslabit v závislosti na výběru barvy.
Je také třeba mít na paměti, že pokud je volba barev příliš světlá, výsledek může být velmi málo viditelný. V případě potřeby lze takové výsledky upravit. Každá pokožka je jedinečná a reaguje odlišně na barevné pigmenty. Z tohoto důvodu nelze zaručit přesný výsledný efekt.

 
Trvanlivost permanentního makeupu
Exaktní minimální a maximální doba trvání permanentního makeupu nelze stanovit ani zaručit. Byli jste podrobně informováni o našem postupu při doladění a obnovení barvy a souhlasíte s tím. Na základě toho je jakákoliv reklamace neplatná, pokud byla pigmentace celkově dokončena a výsledek odsouhlasen.

 Další fáze permanentního makeupu, pravidla
Jakákoliv následná aplikace permanentního makeupu je možná minimálně po 4 týdnech. Tak dlouho trvá hojící fáze. Po této fázi je dokončen vývoj barvy, takže je viditelný celý barevný odstín. 

Vedlejší účinky
Ošetření může způsobit mírný otok a zarudnutí, což se může objevit až den po aplikaci permanentního makeupu.

Péče a následná péče
Aplikace permanentního make-upu je vždy zásahem do integrity kůže. Starejte se o ni s péčí a jemností, aby se mohla zhojit bez komplikací. Pokud porušíte následující pravidla následné péče, nemůžeme nést žádnou odpovědnost a nárok na reklamaci bude neplatný.

V případě, že nastanou komplikace po ošetření nebo během hojící fáze, které by byly v rozporu s očekáváním, zavazujete se nás okamžitě informovat a koordinovat další postup s námi.
Pokud by komplikace vznikly nedodržením následné péče, žádáme o pravdivé sdělení o této péči, jinak nebudeme schopni vám úspěšně pomoci.
Dodržujte prosím naše pokyny k péči přesně: Následný krém/gel se smí nanášet pouze v tenké vrstvě. Před jejich aplikací jemně poklepejte na oblast pigmentace vlhkým bavlněným tamponem. Pokud máte podezření na opary, použijte např. volně v lékárně prodejný "Spirularin HS" a používejte podle přiloženého návodu.

Nepoužívejte žádné jiné léčebné nebo ošetřující krémy, neboť by mohly způsobit infekci nebo jiné komplikace. Během hojícího období nepoužívejte žádnou jinou kosmetiku. Během fáze hojení byste se měli vyhnout následujícím činnostem a aplikacím: sport, sauna, plavání, solárium, opalování, prach, kořeněná jídla, aplikace kosmetiky, používání léčebných krémů, dotyků na tuto oblast prsty. Pokud zatajíte informaci, která by mohla vést k ohrožení zdraví nebo života zákazníka nebo personálu studia, mohou být podniknuty právní kroky. V případě možných komplikací nás prosím kontaktujte nebo se obraťte přímo na svého lékaře.

 



Velmi důležité je, aby zákazník znal cenu a věděl, co přesně tato cena zahrnuje. Jestli zahrnuje 1. fázi tetování nebo i 2. fázi tetování (častokrát označovanou jako korekci), jestli je součástí ceny i přípravek na domácí péči atd. Zároveň je vhodné mít vyjádřeno stanovisko k  pořizování dokumentačních fotografií. 

Dokumentační fotografie slouží pouze pro možnost posouzení stavu před tetování, po tetování a případně po úplném vyhojení a není určena pro veřejné publikování. Pokud máte záměr fotografie i publikovat, je vhodné mít od klienta souhlas. 

 4. Smlouva o souhlasu a odměně 

Jsem seznámen(a) s těmito informacemi, rozumím jim a souhlasím s všemi body. Byl(a) jsem podrobně informován(a) o všech částech postupu ošetření, následné péči a všech produktech a jejich způsobu působení a vyjadřuji svůj souhlas. Nemám žádné další otázky ani námitky. 

Dodatečná smlouva
(například o neobvyklém způsobu pigmentace nebo na neobvyklá místa, zvětšení nebo zmenšení pigmentované oblasti):

  Byla dohodnuta následující cena v Kč ............................

 

dohoda_o_permanentnim_makeupu_souhlas_foceni

 



Velmi důležitou částí je jednoznačné vyjádření klienta, že všemu porozuměl a dostal všechny odpovědi, což potvrdí svým podpisem

5. Byla jste dostatečně informována?

dohoda_o_permanentnim_makeupu_souhlas_pochopeni

 

Místo a Datum: 

Podpis klienta:

Podpis profesionála permanentního makeupu:

Poznámka: Tento materiál není exaktním právním poradenstvím, ale poskytuje informace o tom, jak lze nahlížet na vztah mezi kosmetickým salónem a klientem při provádění permanentního makeupu. Obsahuje prvky z českého i německého prostředí.