Microblading obočí - Vláskování

Microblading obočí cover

Co je Microblading obočí a co vláskování?

Microblading je to samé co vláskování. Je to technika permanentního makeupu, neboli tetování obočí, při které se používá speciální nástroj s malými hroty, kterými se do pokožky vpichují pigmenty. Tato technika je navržena tak, aby vytvořila jemné a přirozené vlásky, které vypadají skutečné.

Výsledkem je obočí, které vypadá hustě a přirozeně. Tento postup se obvykle provádí v kosmetických salonech a trvá několik hodin.

Konečný výsledek může vydržet až několik let, ale obvykle je nutné provést několik dalších sezení, aby se obočí udržovalo ve správném stavu.

Příprava a předkreslování před vláskováním Microbladingem obočí
Příprava a předkreslení před Microbladingem - vláskováním je nezbytná, předkreslujeme speciální bílou barvou Purebeau White Line

Jak dlouho vydrží Microblading obočí - vláskování?

Výsledky microbladingu obočí mohou vydržet až několik let. Dokonalý vzhled obočí vydrží zhruba 6 až 18 měsíců, poté je nutné obočí obnovit.

Konečná délka trvání obočí se může lišit v závislosti na řadě faktorů, jako je typ pokožky, úroveň péče o obočí a speciální použité barvy na Microblading - vláskování.

Je důležité navštívit svého kosmetického specialistu, abyste zjistili, jak často budete potřebovat návštěvy k obnovení vašeho bočí.

 Pomůcky na předkreslování vláskování Microbladingu obočí
Skládací pravítko Golden ratio, neboli zlatého řezu na předkreslování Microbladingu - vláskování obočí

Jaké barvy používat na Microblading obočí?

Profesionální Purebeau pigmenty nové generace pro microblading obočí se velmi rychle zatetovávají a spolehlivě usazují. Jsou dokonalé pro přístrojový microblading tetovacím strojkem tak i pro ruční microblading dělaný čepelkami.

Barvy mají bohatou paletu odstínů, které se hodí pro všechny typy klientek.

Pro ty, kterým sluší světlá intenzita barvy obočí  doporučujeme použít Purebeau MB Salt N Pepper Light. Je to klasická hnědá barva světlé až střední intenzity. 

Krásnou střední intenzitu obočí uděláte decentní karamelově hnědou barvou Purebeau MB Ce Chique nebo jemně hnědou barvou Purebeau MB Queensbrow

Nejžádanější barvou pro velmi tmavé obočí je sytá a opravdová tmavě hnědočerná barva  Purebeau MB Chinese Earth. Nebo nádherná barva tmavě kávového odstínu hnědé Purebeau MB Black Pearl

Barevná stálost je velkou výhodou. Všechny barvy se mohou kombinovat mezi sebou a tak si vytvářet originální barevnost pro konkrétní klientku.


Zvýšená koncentrace pigmentu v barvách, který se pohodlně a rychle zatetuje. Jemná textura barev zaručuje přesné držení vlásků bez rozpíjení. Zvýšená koncentrace pigmentu v barvách dovoluje rychlou a přesnou aplikaci.

Nejlepší je mít na salonu set 5 nejpoužívanějších a nejoblíbenějších barev MB Purebeau na microblading obočí. Tato nová generace barev má extrémně čistý a stabilní super pigment s luxusní konzistencí pro ruční i přístrojový microblading.

set barev Purebeau na vláskování Microbladingu obočí
Set barev Purebeau na Microblading obočí


Rychle se zapracují a perfektně drží tvar přesného vlásku obočí. Všechny barvy jsou dermatologicky testovány, Vegan friendly a jsou v souladu s nejpřísnějšími a nejnovějšími požadavky REACH 2022.

Jak dlouho vydrží Microblading obočí - vláskování
Takto se dělá Microblading obočí, "prstýnek" se speciální barvou Purebeau na Microblading obočí

Čím dělat Microblading obočí? 

Microblading vždy dělejte jen nejkvalitnějšími nástroji. Jedině tak se dosáhne kvalitní přirozený vzhled vláskování obočí bez nežádoucího poškození kůže.

Pro ruční techniku vláskování microbladingu jsou speciálně vyvinuty Purebeau precizně ostré čepelky (hroty), které jsou opracované laserem a speciálně broušeny pro snížení bolestivosti a dokonalé usazení barev.

Pero a čepelky Purebeau na vláskování Microblading obočí_1
Pero a čepelka Purebeau na ruční Microblading obočí, s vyměnitelnými čepelkami, velmi lehké a ergonomické do ruky, 

Barva na vláskování se tak aplikuje jemnými tahy čepelkou, bez zbytečného tlaku, takže nedochází k žádnému poškození kůže. Práce je velmi čistá a přehledná. Výsledkem jsou vysoce přesné a přirozeně vypadající vlásky obočí.

Pro jemné a přesné chloupky obočí používejte Purebeau čepelku #7 s velmi jemnými a ostrými 7 mikrojehličkami, které jsou uspořádány v řadě šikmým způsobem. 

Je to nejoblíbenější volba profesionálů microbladingu pro efekt jemných rovných i jemně zakulacených chloupků obočí. 


Bezpečí je vždy na prvním místě. Všechny čepelky jsou sterilně baleny a jsou určeny pro jednorázové použití.

Používejte Purebeau microbladingové pero a využijte tak vlastnosti čepelek na 100 %. Velmi snadné a pečlivé uchycení čepelek do tohoto pera udělá radost každému a kreslení chloupků obočí tak bude ještě snadnější.

Používat sladěnou technologii od jednoho výrobce je vždy nejlepší řešení. Kouzlo Purebeau je v propracovaném stylu a funkčnosti. 

MIMOŘÁDNĚ JEMNÉ A PŘESNÉ VLÁSKY OD ROVNÝCH AŽ PO ZAOBLENÉ, vždy přesně takové, jaké potřebujeme. Přirozené a tenké jako skutečné. Dokonalý 3D efekt vzhledu obočí.

 

Jak dlouho se hojí Microblading obočí?

Po microbladingu obočí je obvykle nutné počkat několik dní, než se obočí úplně zahojí. V prvních několika hodinách po zákroku může být oblast obočí mírně zarudlá a může se objevit mírný otok.

Tyto příznaky by měly být pryč do několika dní. Po Microbladingu je nutné používat speciální krém Protat, který pokožce během hojení pomůže regenerovat a dobře usadit pigment.

Krém Protat na hojení a péči o Microblading obočí
Krém Protat je na hojení čerstvého Microbladingu obočí, natírat 3x denně

Během následujících několika týdnů se chloupky mohou mírně rozmazat a obočí může vypadat méně hustě než v prvních dnech po zákroku. To je naprosto normální a je to dáno kvalitou a strukturou každé pleti.

Důležité je nechávat obočí kvalitně hojit, aby se dosáhlo trvalých a přirozených výsledků. Standardní doba do úplného vyhojení je 28 dnů.

 
Co nedělat po vláskování Microbladingu obočí?

Po microbladingu obočí byste se měli vyvarovat několika věcí, abyste tak pomohli hojení a zabránili poškození obočí.

Například byste se měli vyvarovat koupele a dlouhých sprch po dobu několika dní po zákroku, protože voda a mýdlo mohou způsobit podráždění a zhoršit hojení.

Microblading obočí ukázka práce vláskování
Ukázka práce krásného vláskování Microbladingu obočí, by Permanent Institut

Dále byste se měli vyvarovat kontaktu obočí s potravinami a nápoji, nedotýkat se nečistými prsty obočí abyste zabránili znečištění.

Také byste se měli vyvarovat používání kosmetických produktů, jako jsou řasenky a tužky na obočí, až do úplného hojení obočí.

Je důležité navštívit svého kosmetického specialistu, aby vám poradil, jak se o vaše obočí starat po zákroku, a abyste dosáhli nejlepších výsledků.


Jak moc bolí vláskování Microblading obočí?

Microblading obočí může být trochu bolestivý, ale většina klientek to popisuje jako mírnou až středně bolestivou aplikací.

Kosmetický specialista během před zákrokem použije anestetikum, aby zmírnil bolest a zajistil pohodlí. V závislosti na toleranci bolesti a citlivosti pokožky se může zdát, že microblading je vnímán individuálně

V každém případě by měl být zákrok prováděn profesionálním kosmetickým specialistou, který bude schopen zajistit maximální pohodlí během procedury.


Jak se starat o Microblading obočí?

Kosmetický specialista po dokončení microbladingu ošetří obočí speciálním krémem, který vás bude během prvního dne po tetování chránit před vlivy okolního prostředí.

Obvykle se prvních 24 hodin od microbladingu doporučuje suché hojení bez použití dalších kosmetických krémů nebo gelů.


Péče o Microblading obočí - vláskování 

V následujících dnech po microbladingu obočí je však důležité pečovat o tuto oblast, aby se zajistilo dobré hojení a aby se dosáhlo nejlepších výsledků.

V prvních několika dnech po zákroku byste se měli vyvarovat koupele a dlouhých sprch, abyste zabránili znečištění rány a podráždění pokožky. Dále byste se měli vyvarovat kontaktu obočí s prachem, nečistotami a také domácími mazlíčky.

Po několika dnech byste měli začít aplikovat speciální krém na obočí Protat, který vám doporučí váš kosmetický specialista.

Je důležité dodržovat pokyny a rady svého kosmetického specialisty, abyste zajistili dobré hojení a získali nejlepší výsledky z microbladingu obočí. 

“Otevřenou“ pokožku microbladingem a zatetovaný pigment je potřeba co nejvíce chránit. Je nutné používat pouze speciální krémy na péči o pokožku se zatetovaným pigmentem. Napomáhají regeneraci a usazení pigmentu v pokožce. 

Jak se připravit na vláskování Microblading obočí a co před ním dělat?

Nejprve byste měli vyhledat profesionálního kosmetického specialistu, který má zkušenosti s touto technikou a dobrou pověst.

Poté byste měli pro konzultaci navštívit svého specialistu, kde vám budou poskytnuty podrobné informace o zákroku a budete mít možnost se ptát na jakékoli dotazy, které máte.

Před zákrokem byste měli být dokonale zdraví a se zdravou pokožkou. Zároveň je vhodné přijít bez makeupu na obočí.  Je důležité dodržovat pokyny svého specialisty, které jste dostali na konzultaci, abyste se co nejlépe na microblading připravili.


Kam jít na vláskování Microblading obočí?

Microblading obočí by měl provádět profesionální kosmetický specialista s dostatečnými zkušenostmi a dobrou pověstí. Nejlepší je vyhledat specialistu, který má certifikát a je registrovaný u příslušného živnostenského orgánu.

Můžete se poradit se svými přáteli nebo rodinou, zeptat se na doporučení v kosmetickém salonu nebo se podívat na recenze na internetu, abyste našli specialistu, který splňuje vaše požadavky.

Nebo si vyhledejte specialistu mezi nejlepšími salony 

salony-permanentni-makeup-2019-1024x265
Salony Permanent Institut jsou zárukou kvality 

Kam jit na permanentni makeup
Najděte si tu nejlepší kosmetičku va vašem městě, které můžete důvěřovat a svěříte jí svoji krásu 

Ideální je vidět i práce tohoto specialisty, protože je to styl práce, kterým microblading dělá. Nejlépe tak zjistíte, jestli Vám takový vzhled obočí vyhovuje. 

Jak vypadá vláskování obočí po Microbladingu?

Obočí po vláskování microbladingu by mělo vypadat hustě a přirozeně. Technika microbladingu je navržena tak, aby vytvořila jemné a přirozené vlásky obočí, které vypadají skutečně. Výsledkem by mělo být obočí, které dokonale doplní tvar vašeho obličeje.

Finální vzhle obočí semůže lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako je typ pokožky a úroveň péče o obočí.

Cílem microbladingu je vytvořit obočí, které vypadá přirozeně a dokonale.

Microblading nebo vláskování? Jaký je rozdíl?

Microblading a vláskování obočí jsou techniky, které se používají k vytvoření hustého a přirozeně vypadajícího obočí tím, že se tetují samostatné vlásky obočí. 

Rozdíl mezi těmito dvěma technikami spočívá pouze v tom, že se jedná o odlišný výraz pro stejnou proceduru

Jak se predkresluje oboci pro Microblading
Konstrukce předkreslování Microbladingu obočí je to samé jako vláskování obočí, protože jde o stejnou techniku jen s jiným názvem

 

Kolik stojí Microblading obočí?

V průměru se cena pohybuje od 3000 do 7000 Kč, ale může být i nižší nebo vyšší.
Nejlepší je se poradit se svým kosmetickým specialistou. Zjistíte tak přesnou cenu za microblading obočí v daném salonu.

Microblading obočí cena aneb kolik to stojí
Cena Microbladingu závisí na mnoha faktorech, na čem ale nesmíte nikdy slevit jsou pigmenty, pomůcky a čepelky nebo strojek, kterým obočí děláte

Cena microbladingu obočí se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, jako je lokalita kosmetického salonu, kvalifikace kosmetického specialisty, a typu použitého pigmentu a speciálního profesionálního vybavení salonu.

Pro koho je Microblading obočí vhodný?

Vláskování microbladingu obočí je moderní metoda permanentního make-upu, při které se vykreslují jednotlivé vlásky obočí a je vhodná pro:

Pro koho je Microblading obočí vhodný
Vláskování microbladingu udělá krásný přesný vzhled chloupků obočí, neboli vlásků, odtud výraz vláskování obočí

  • každého kdo chce, aby jeho obočí bylo stále upravené a to dokonce i po náročném sportu nebo plavání, 24 hodin denně
  • příliš řídké obočí, které se dokonale zahustí
  • má nevyhovující tvar
  • je příliš vytrháno a jeho růst se již neobnovuje
  • má asymetrii mezi levým a pravým obočím
  • zvýraznění barvy obočí
  • dokreslí vlásky, kde chybí nebo kde je jizvička
  • je to nejlepší způsob jak dokreslit obočí při alopecii, kdy nejsou v obočí žádné vlásky

 

 Pro koho je Microblading méně vhodný?

Technika vláskování microbladingu obočí má i různá omezení. Mezi 3 základní omezení patří:

  • dříve tetované obočí je stále hodně zřetelné. Vláskování neboli microblading obočí je založeno na kontrastu tetovaného vlásku a čisté kůže bez zatetovaného pigmentu. Pokud je tedy starší tetování zřetelné, není možné microblading efektu dosáhnout.

  • pokožka je příliš mastná. Pokožka s touto kvalitou zatetovaný pigment udrží pouze kratší dobu a rychleji se dostane z kůže pryč

  • pokožka je velmi porézní. Struktura takové pokožky neumožňuje dlouhodobé zachování vlásků bez rozpíjení.

 

3 základní porovnání mezi Microbladingem ruční technikou a dělaným tetovací strojkem

Tetovací strojek na Microblading obočí
Microblading se dá perfektně dělat tetovacím strojkem, my používáme Purebeau TRS 250 a jehlu číslo 1 Nano

  • při obou metodách tetování je vždy výsledkem obočí se zřetelně natetovanými přesnými vlásky

  • pořizovacího hodnota vybavení pro ruční vláskování Microbladingu je nižší

  • doba trvání požadovaného vzhledu natetovaných vlásků obočí je obvykle u Microbladingu dělaného tetovacím strojkem delší

 

Jaké se používají jehly na Microblading tetovacím strojkem?

Nejdůležitější je používat jehly na permanentní makeup Purebeau 1 NANO, které jsou speciálně laserem broušené a mají výrazně delší ztenčení jehly. 

Tyto jehly dělají hladký přesný vpich, kterým se snadno vykreslí jednotlivé vlásky obočí. Barva se zatetovává přesně na požadované místo.  

Jehla nezpůsobuje mikrotrhlinky a zbytečná poškození kůže, takže tetování touto jehlou je téměř bezbolestné a zkracuje se také doba hojení microbladingu.

Proto tak můžeme používat minimum znecitlivujících přípravků. Čím méně se používá znecitlivujících přípravků během tetování, tím je výsledný vzhled microbladingu krásnější a dlouhodobější.

Tetování obočí těmito jehlami je vždy velmi čisté a s nízkou spotřebou barev.

jehly purebeau na permanentní makeup rtu oboci ocnich linek
Super ostré jehly Purebeau přesně vnikají do kůže

Revoluční systém ochrany zaručuje nejvyšší standard hygienické bezpečnosti. Membránka na jehle zabraňuje vniknutí pigmentu a nečistot do tetovacího pera. Ochranný systém Purebeau splňuje nejpřísnější mezinárodní bezpečnostní požadavky.

Na Microblading obočí je možné také používat jehly uspořádané v řadě, kosým způsobem a to Purebeau 3 Microblading nebo Purebeau 5 Microblading.

 

Jaký se používá tetovací strojek na Microblading obočí?

Moderní techniky tetování permanentního makeupu jako je microblading, vyžadují moderní tetovací strojek, který tetuje plynule bez zaostávání jehly v kůži. Tetování microbladingu musí být pravidlené, stejnoměrné a šetrné.

Použitím takového strojku už nikdy nebudete řešit problém „nevysvětlitelně“ tmavších a světlejších míst tetování. Při správné technice tetování prostě nevzniknou. 

Výsledný vzhled tetování bude vždy přesně podle vaší představy o intenzitě a čistotě zatetované barvy permanentního makeupu. 

purebeau-jehly-informace-2-permanent-institut-2020

Inteligentní systém tetovacích strojků Purebeau je nastavitelný v mnoha úrovních výkonu přesně podle potřeb kvality kůže a zvolené techniky tetování.

Je to tetování bez kompromisů.

Nejkrásnější dlouhodobý výsledek microbladingu obočí určitě dosáhnete tetovacím strojkem Purebeau TRS250 s tetovacím perem, které je vyrobeno z ušlechtilého materiálu a dokážete s ním pohodlně tetovat celý den. Nepřehřívá se, nevibruje a nezatěžuje ruku.

Toto tetovací pero umí tetovat všechny druhy permanentního makeupu.

Jeho hlavní výhody jsou:

  • přináší detailní a precizní výsledky
  • velmi silný a spolehlivý motorek
  • tichý chod pera bez vibrací
  • zaručuje hladký průběh tetování
  • ergonomický design padne do ruky 
  • vyvážené pero - nezatěžuje ruku
  • vhodné na dlouhodobé tetování  
  • nová generace AC turbo motorku
  • možnost vkládat do ultrazvukové čističky
  • možnost vkládat do sterilizátoru
  • ušlechtilý materiál