Pudrové obočí - Vše co potřebujete vědět

Pudrové obočí permanentní makeup od Permanent Institut

Co je to Pudrové obočí

Pudrové obočí je moderní technika tetování permanentního make-upu. Vytvoří krásný přirozený stínovaný vzhled obočí, který je charakteristický jemným přechodem intenzity barvy. 

Na obočí u kořene nosu je velmi často vidět efekt roztečkování barvy. Právě tento efekt dal tomuto obočí název pudrové obočí.

Pudrové obočí dodá víc plnosti, symetrie a umí rozjasnit a omladit obličej. Nejsou zde žádné ostré hrany. Vzhled je velmi elegantní s měkkým hladkým přechodem barvy. Používají se barvy v nejvyšší kvalitě, které se nerozpíjí a dokonale drží přesně v místě, kam byly zatetovány. 

Pudrové obočí před a po
Pudrové obočí před a po permanentním makeupu
 
Jak dlouho vydrží pudrové obočí

Pudrové obočí je hned po tetování velmi tmavé a v prvních dnech se stane ještě více intenzivní. Jeho barevnost se v průběhu hojení mění a je to úplně normální jev. Na začátku tuto změnu dělají stroupky, které se v průběhu hojení objeví na povrchu obočí.

K úplnému vyhojení dochází asi za 4 až 5 týdnů. Po této době zůstane pudrové obočí asi o 50 – 60 % světlejší a stane se tak naprosto přirozené.  

Při správné péči vzhled pudrového obočí vydrží asi 2 roky. Tmavé barvy jsou obvykle zřetelnější o něco déle.

 
Jak dlouho se hojí pudrové obočí
Pudrové obočí se tetuje moderní jemnou technikou, která je k pokožce velmi šetrná a proto i hojení je rychlé a bezproblémové.

V prvních dnech se udělají velmi jemné mikrostroupky
, které se v průběhu asi 2 - 3 dnů přirozeně odloupnou.

Pudrové obočí považujeme za úplně vyhojené až nastane dokonalá regenerace kůže ve všech vrstvách, do kterých se tetovalo.

Za obvyklou dobu je považováno asi 30 dnů. 
V tomto období je nutná správná domácí péče. 

Krém Protat na péči o permanentní makeup pudrové obočí_1
Pudrové obočí natíráme krémem Protat

Jak pečovat o pudrové obočí

Víte o tom, že péče v průběhu hojení pudrového obočí je polovina úspěchu

Pokud věnujete čas správné péči o nově vytetované pudrové obočí pomocí některého z těchto speciálních produktů, výrazně prodloužíte  dobu trvání krásného vzhledu.

1. Profesionální péče na salonu

Pudrové obočí hned po ukončení tetování jemně přítlakem netkané textílie osušte a naneste v tenké vrstvě malé množství krému Protat Aftercare.

Během několika minut se vytvoří ochranný a vyživující film, který umožní pokožce „dýchat“ a bude napomáhat také její hydrataci. Zároveň napomáhá antibakteriální a protizánětlivé ochraně.

 


2. Domácí péče

Domácí péče začíná asi 24 hodin od provedení tetování. Používají se speciální přípravky, které jsou přímo určené k podpoře hojení tetovaného obočí a jsou ideální pro dlouhodobé zachování jeho krásného výsledku tetování. 

Obočí se natírá podle individuální potřeby dva až třikrát denně, pouze malým množství produktu.
Pokud dáváte přednost ultra lehkým produktům, je ideální péčí Purebeau Booster.  Gel poskytuje lehké krytí, které podporuje udržení vlhkosti a zároveň zabraňuje tvorbě krust během hojení.

Speciální péče na mazání čerstvého obočí Purebeau Booster
Speciální domácí péče o permanentní makeup Purebeau Booster

V případě, že máte raději krémovou konzistenci, používejte krém Protat Aftercare, který je založen na účincích australských přírodních látek:

Lanolin – zjemňující, ochranný 
Centipeda cunnighamii – regenerující, protizánětlivý (rostlina, která roste pouze v Austrálii)
Aloe Vera – zvlhčující, zvláčňující 
Citrus seed – zklidňující, antibakteriální

Kolik stojí pudrové obočí 

Cena permanentního make upu pudrového obočí se může na různých kosmetických salonech lišit. Je to v závislosti na mnoha faktorech, jako je kvalifikace kosmetického specialisty, lokalita kosmetického salonu, typu použitého pigmentu a speciálního profesionálního vybavení salonu.

V průměru se cena pohybuje od 3000 do 8000 Kč, ale může být i nižší nebo vyšší. Někdy je součástí ceny také přípravek na domácí péči o pudrové obočí.

To je velká výhoda, protože je tak zaručena nejlepší domácí péče. 
Přesnou cenu za pudrové obočí zjistíte u svého kosmetického specialisty, který vám přesně řekne, co všechno cena zahrnuje.

Co nedělat před tetováním obočí

Během 10 dnů před tetováním pudrové obočí si nikdy obočí nebarvěte a také nevytrhávejte. Váš kosmetický specialista tak bude mít  možnost pro Vás zvolit nejvhodnější tvar a barvu obočí, protože bude vaše obočí zřetelně vidět v jeho přirozené podobě.

V krátké době před tetování permanentního makeupu se nedoporučuje velká fyzická zátěž, v zimních měsících dlouhodobý pobyt na mrazu nebo v letních měsících na slunci.

Zároveň není vhodné pít kávu, čaj nebo energetické nápoje. Zakazuje se požití alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek.  

Před zákrokem byste měli být dokonale zdraví a se zdravou pokožkou. Zároveň je vhodné přijít bez makeupu na obočí.  Je důležité dodržovat pokyny svého specialisty, které jste dostali na konzultaci. 

Jak se dělá pudrové obočí

Pudrové obočí se tetuje moderními tetovacími strojky, které speciálně broušenými jehlami šetrně zapravují kvalitní pigment do kůže. 

Jak se dělá pudrové obočí kosmetička vysvětluje před tabulí
Na kurzu vysvětlujeme jak se tetuje pudrové obočí

 

Jak probíhá tetování pudrového obočí

Profesionál vám navrhne a předkreslí tvar obočí, který společně zhodnotíte a odsouhlasíte. Zároveň Vám doporučí odstín barvy.

Je naprosto v pořádku, že se vám bude barva zdát tmavá, protože po vyhojení bude ve světlejší intenzitě. Na obočí se nanese anestetický krém a po jeho setření již profesionál zatetovává do kůže zvolenou barvu.

Tetování pudrového obočí na kosmetickém salonu
Tetování pudrového obočí by Permanent Institut


Během tetování si tvar tetovaného obočí několikrát kontrolujte v zrcátku, nejlépe i v sedě. Budete tak mít jistotu, že se přesně tetuje odsouhlasený tvar obočí.

Na závěr tetování profesionál obočí natře speciálních ochranným krémem a poučí vás o správné domácí péčí. Pudrové obočí se obvykle tetuje ve dvou návštěvách salonu

Jaké barvy používáme na pudrové obočí

Pro dokonalé pudrové obočí potřebujete dokonalé pigmenty. Nejlepší zkušenosti máme s pigmenty Purebeau, které mají přesně ty vlastnosti, které potřebujeme pro pudrové obočí. 

Jake barvy na permanentní makeup používáme
Velký výběr barev Purebeau na permanentní makeup a pudrové obočí
 
  • dokonalá konzistenci
  • sofistikované složení, aby se jednotlivé tečky neslévaly ve fleky
  • superčistý pigment
  • nová generace barev pro permanentní make-up obočí se zvýšenou koncentraci pigmentu
  • rychle a spolehlivě se zatetovávají
  • dlouhodobá stálost
  • nízká spotřeba
  • snadné hojení
  • jemná textura barev umožňuje dosáhnout sametového vzhledu jemného stínování obočí
  • všechny barvy se dají navzájem kombinovat
  • nabídka je v mnoha odstínech a vybrat barvu je velmi jednoduché

     

Jaký strojek na pudrové obočí

Tetování pudrového obočí vyžaduje moderní tetovací strojek, který si může profesionál nastavit v mnoha úrovních výkonu tetovacího pera přesně pro svoji potřebu a vlastnosti tetované kůžeJe nutné, aby strojek tetoval pravidelně, stejnoměrně a šetrně, bez zaostávání jehly v kůži. 
Nejlepším strojkem je Purebeau TRS250.

Strojek na permanentní makeup
Tetovací strojek Purebeau TRS 250 perfektní na tetování pudrového obočí

Použitím takového strojku už nikdy nebudete řešit problém „nevysvětlitelně“ tmavších a světlejších míst tetování. Při správné technice tetování prostě nevzniknou. 

Výsledný vzhled tetování bude vždy přesně podle vaší představy o intenzitě a čistotě zatetované barvy na permanentní makeup. 

purebeau-jehly-informace-2-permanent-institut-2020
Rozdíl jak tetuje kvalitní výkonný strojek PUREBEA TRS 250 a strojky slabší

Inteligentní systém tetovacích strojků Purebeau je nastavitelný v mnoha úrovních výkonu přesně podle potřeb kvality kůže a zvolené techniky tetování. Je to tetování bez kompromisů.

Nejkrásnější dlouhodobý výsledek pudrového obočí určitě dosáhnete tetovacím strojkem Purebeau TRS250 s tetovacím perem, které je vyrobeno z ušlechtilého materiálu a dokážete s ním pohodlně tetovat celý den.

Nepřehřívá se, nevibruje a nezatěžuje ruku. 
Toto tetovací pero umí tetovat všechny druhy permanentního makeupu.
Jeho hlavní výhody jsou:
  • přináší detailní a precizní výsledky
  • velmi silný a spolehlivý motorek
  • tichý chod pera bez vibrací
  • zaručuje hladký průběh tetování
  • ergonomický design padne do ruky 
  • vyvážené pero - nezatěžuje ruku
  • vhodné na dlouhodobé tetování  
  • nová generace AC turbo motorku
  • možnost vkládat do ultrazvukové čističky
  • možnost vkládat do sterilizátoru
  • ušlechtilý materiál

 Tetovaci pero Purebeau na permanentni makeup detail
Ergonioické tetovací pero Purebeau vyrobeno speciálně na permanentní makeup

 

Kam jít na pudrové obočí

Velmi důležité je důkladně se seznámit s dřívějšími pracemi daného profesionála.
Jeho všechna tetování jsou obvykle v podobné kvalitě a tak pokud se rozhodnete pro daný salon, budete nejlépe vědět, jak bude obočí vypadat.
 

Proč používáme barvy Purebeau na pudrové obočí

Barvy Purebeau používáme na tetování pudrového obočí, protože chceme, aby naše zákaznice byly spokojené a krásné a také náš salon, aby byl úspěšný.

Velmi snadně si vždy vybereme vhodnou barvu. Speciálně sestavené sety barev na permanentní makeup obočí, přesně odpovídají typu zákaznice. 

Barvy na Purebeau na permanentní makeup pudrové obočí_1
Na pudrové obočí používáme barvy Purebeau

Pokud zákaznici sluší střední intenzita barvy obočí, určitě vybíráme ze setu Barvy pro střední intenzitu obočí.

S těmito pěti barvami je možné vytetovat krásný permanentní makeup obočí všem klientkách, kterým sluší střední intenzita.

Jsou zde podtóny od teplých přes neutrální až po lehce studené.

Barvy střední intenzity na tetování obočí

Purebeau Castanio – hnědá barva s podtónem hořké čokolády, krásná i pro vláskování. Dlouhodobě oblíbená. 

Purebeau 05 Taupe – zemitě hnědá neutrální barva, která sluší mnoha ženám. Její lehce zelený podtón ji dělá velmi příjemnou i do teplého podtónu kůže. 

Purebeau Antique – teplejší hnědá barva. Vhodná pro studenější podtóny kůže a pro neutrální podtóny kůže. 

Purebeau 04 Schlamm – jednoznačně magická barva. Vhodná pro nové tetování i pro oživení staršího tetování a dokonce i pro korekce nevhodné barevnosti (načervenalé, nafialovělé). 

Purebeau Natur Blond – spíše neutrální střední intenzita hnědé barvy.

Set pěti barev pro krásné OBOČÍ STŘEDNÍ INTENZITY  je dlouhodobě odzkoušen a pro svoji barevnost velmi oblíben.
 

 
Barvy tmavé intenzity na tetování obočí

Pro zákaznici, které sluší tmavá intenzita obočí, určitě tetujeme barvou ze setu Tmavá intenzita obočí
Ideální paleta 5 tmavých barev pro intenzivní barvu obočí: 

Purebeau Ramazotti – tmavě hnědá barva, tzv. italian fashion style. Krásná kultivovaná hnědá s malým obsahem žlutého pigmentu je vhodná pro studený i neutrální podtón kůže. Je to novinka, která se u zákaznic stala velmi rychle oblíbená. 

Purebeau 11 Hazelnut – hnědočerná velmi tmavá barva s tendencí jít až do studené. Vhodná do neutrálního podtónu nebo teplého podtónu kůže. Pokud ji chceme použít do studeného typu kůže je vhodné přidat teplou barvu např. 03 ebenholz.

Purebeau 03 Ebenholz – velmi tmavá teplá hnědá s podtónem čokolády. Oblíbená také na vláskování. Bez podílu žluté. 

Purebeau LF Dunkel – tmavě hnědá elegantní barva s mokka podtónem . Dlouhodobě oblíbená základní barva na obočí. Vhodná i pro teplý podtón kůže. 

Purebeau 01 Darkbrown – velmi tmavá hnědočerná s moka podtónem, která nikdy nejde do teplého odstínu.
Ideální je vyzkoušet všechny barvy přímo na klientce. Sice je uvidíte na povrchu kůže, ale hned odhadnete, která jí sluší nejvíce. Máte je možnost mezi sebou i kombinovat. Barva jí bude určitě slušet. Pokud bude potřeba doladit odstín, snadno to uděláte během druhé fáze tetování.
 

Světlé barvy na tetování obočí

Ideálním řešením pro světlý typ zákaznic, kterým sluší světlá intenzita obočí je set 5 barev Purebeau pro světlé obočí
Purebeau 02 Medium Brown  – jemná světle hnědá 

Purebeau 58 Blond – lehká světlá blond, vhodná také pro zesvětlení barev na obočí

Purebeau 08 Monroe – krásná tlumená jemně teplá hnědá vhodná především do studeného typu kůže. 

Purebeau Walnut – oříšková barva, spíše neutrální až lehce teplá. Krásná i ve studeném typu kůže.

Purebeau Irish stew – neutrální spíše střední hnědá. Velmi oblíbená. V setu je nejtmavší barvou a umožňuje krásně dotvořit paletu barev pro světlé typy. Umí je jemně ztmavit.
 

 

Proč si nechat udělat pudrové obočí v salonech Permanent Institut

Salony Permanent Institut jsou prověřené salony, které tetují ve vynikající kvalitě. Máte možnost vidět nejen profesionála, ale také jeho salon a dřívější práce. Je to nejlepší způsob jak se rozhodnout, kam jít na permanentní makeup.

 

Jak vypadá pudrové obočí

Pudrové obočí je charakteristické jemným plynulým stínováním obočí. Je to velmi elegantní obočí, které podtrhuje krásu obličeje. 

Nejsvětlejší část obočí je u kořene nosu a také v horní linii obočí. Není zde žádné "tvrdé razítko" tmavé barvy a vzhled je velmi ladný
Nejtmavší část obočí je v jeho spodní části. Je to zřetelní linie, která zvýrazňuje tvar obočí.

Dokonale vytetované pudrové obočí
Krásná ukázka pudrového obočí 

 

Pro koho je pudrové obočí méně vhodné

Pudrové obočí je fantastické v tom, že je vhodné snad pro každého. Je možné jej krásně vytetovat na všech typech kůže a pro každý typ klientky se najde ten nejlepší slušivý odstín barvy

 

Jaké jehly se používají na tetování pudrového obočí

Nejdůležitější je používat jehly na permanentní makeup Purebeau, protože jsou speciálně broušené laserem a nejsou u nich žádná omezení pro tetování. 

Tyto jehly dělají hladký přesný vpich, kterým se snadno vytetuje pudrové obočí. Barva se zatetovává přesně na požadované místo.

Jehla nezpůsobuje mikrotrhlinky a zbytečná poškození kůže, takže tetování těmito jehlami je téměř bezbolestné a zkracuje se také doba hojení.
Tetování obočí těmito jehlami je vždy velmi čisté, s nízkou spotřebou barev a precizním výsledkem.

jehly purebeau na permanentní makeup rtu oboci ocnich linek

Pudrového obočí tetujeme nejčastěji jehlou Purebeau 1, ale je možné používat také jehly Purebeau 1 NANOPurebeau 3 OUTLINE.
 

Pudrové obočí vždy tetujte pouze těmi nejkvalitnějšími produkty. Jedině tak vyniknou vaše dovednosti, které máte na základě zkušeností a všech úspěšně absolvovaných kurzů. Krása klientek a úspěch salonu je na prvním místě. 

Kurz pudrové obočí 
 


Nejžádanější kurzy permanentního makeupu od Permanent Institut

Na kurz pudrové obočí se můžete přihlásit zde