Mohou se barvy na permanentní make-up ředit?

Dotaz:

Někdy mi zůstane v lahvičce příliš hustý pigment. Co s tím mohu udělat?

Naše odpověď:

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak jsou na tom ženy z oblastí, kde je slunce skoro pořád? U nás je obecné doporučení netetovat, ale není to tak absolutní pravda jak by se mohlo zdát. Inspirujme se proto v zemích, kde má slunce „trvalé léto“.
Důležité je nevystavovat se intenzivně a cíleně slunečnímu svitu, ale běžný pohyb ve venkovním prostředí nemá fatální následky. Určitě však po aplikaci nejet hned k moři, na hory nebo na dlouhodobý pobyt v přírodě.
Prodlužte si krásu svého permanentního make-upu a po jeho důkladném zahojení jej chraňte vhodnými krémy. Mějme na paměti, že ochranný krém by se měl aplikovat každé 2 hodiny. Věděli jste, že nejvyšší ochrana je 50+ ?


Ochranné krémy jsou buď fyzikální (minerální) nebo chemické. Fyzikální blokují záření, chemické jej pohlcují. Co ale vybrat na pokožku s permanentním make-upem?
Vhodným řešením jsou ochranné krémy na citlivou pokožku a to jsou především minerální ochranné krémy. Nová generace moderních krémů již nezanechává bělavý povlak, ale jen důkladný ochranný film.
Doporučujeme: vyhýbejte se pobytu na slunci mezi 11. a 16. hodinou.
Milujte módu – klobouk a brýle Vám dodají na šarmu, ale zároveň i ochrání. Dlouhý rukáv je skvělý, ale to se již netýká permanentního make-upu.