Permanentní makeup oční linky

Permanentní makeup oční linky c

Co je permanentní makeup očních linek?  

Permanentní makeup očních linek je spolehlivá kosmetická metoda tetování pro zvýraznění očí. Používají se nejmodernější tetovací strojky s precizními tetovacími jehlami, které zatetují speciální pigmenty do svrchních vrstev kůže.  
 
Vytetované linky vytvářejí vzhled zahuštění řas nebo přesnou oční linku, která může být doplněna jemným elegantním stínem. Zvýraznění očí je tak bez nutnosti každodenního líčení. 
 Pro vzhled očí s permanentním makeupem očních linek je charakteristické, že se zvýrazní tvar i jas očí.  

Klasické tetované oční linky
Krásně vytetovaná oční linka dokáže nádherně zvýraznit oko, tetujeme klidně a pomalu.

Klasické oční linky a stínované oční linky se tetují především ženám. Technika permanentního makeupu očních linek s efektem zahuštění řas, se tetuje i mužům. 

Zajímá Vás, proč jsou oční linky tak oblíbené? Je to jednoduché. Každý rád komunikuje s někým, komu jsou zřetelně vidět oči. 

Oči mluví a jsou oknem do duše. 
Určitě znáte ten lehce matoucí pocit, když se bavíte s někým, kdo má např. sluneční brýle a nevidíte mu oči.  

Jak dlouho vydrží permanentní makep oční linky?  

Trvanlivost permanentního makeupu očních linek se může lišit v závislosti na mnoha faktorech: zatetovaném pigmentu, kvality tetování, stylu života klientky, vystavení slunečnímu záření a také na používání sér na růst řas nebo nalepování řas umělých.  

V průměru obvykle permanentní makeup očních linek vydrží 2 – 5 roků.   

Jak dlouho vydrží permanentní makeup oční linky
Oční linka se jemným stínováním bude elegantní vždy, na stín používáme stejnout techniku jako na pudrové obočí.

Jak by se zákaznice měla připravit na permanentní make-up očních linek: 

Konzultace: Zákaznice by měla absolvovat konzultaci s odborníkem na permanentní make-up a prodiskutovat své představy a požadavky týkající se designu a stylu. Zároveň by měla informovat o svém zdravotním stavu. 

Příprava kůže: Zákaznice by měla několik hodin před procedurou minimalizovat užívání alkoholu a kofeinu, protože to může způsobit zvýšené krvácení a podráždění kůže během tetování. 

V době tetování nesmí být nasazeny oční čočky. 

Zvolení vhodného dne: Zákaznice by měla zvolit vhodný den pro proceduru, aby měla dostatek času na zotavení a aby nemusela po této proceduře plánovat důležité akce. Důvodem je to, že po tetování očních linek mohou vzniknout otoky, které během následujících 24 hodiny odezní. Reakce na tetování je velmi individuální. 

Vyvarování se použití kosmetiky: Zákaznice by neměla mít nalepeny umělé řasy (nejlépe minimálně 2 týdny). Doporučujeme vynechat alespoň 14 dnů před tetování používání sér na růst řas. Ideální je, pokud zákaznice 24 hodin před tetováním nepoužívá ani dekorativní kosmetiku na oči. 

Konzultace před tetováním permanentních linek
Konzultaci se zákaznící věnujeme vždycky dost času, někdy nám přinesou fotku, jak by si přály, abych jejich linky vypadaly.

Jak dlouho se hojí permanentní make up očních linek?

Hojení permanentního makeupu očních linek je velmi individuální. Povrchové zacelení pokožky je v průběhu asi 3 dnů. Celkově se oblast očních linek zcela zahojí zhruba do 4 až 6 týdnů od tetování.

Okamžitě po tetování se může objevit mírný otok, zarudnutí a kůže může být o něco citlivější, ale tento jev rychle odezní.

Jaké jsou druhy permanentního makeupu očních linek?

1. Horní linky - Tetování permanentního makeupu očních linek na horní víčko je nejběžnější a umožňuje vytvoření dojmu větších očí nebo zvýraznění tvaru očí.  

Tetování horní oční linky může být v několika stylech: 

  • zahuštění řas
  • klasická precizní oční linka
  • klasická oční linka s  "kočičím" efektem tzn. protažení linky na vnější straně
  • stínovaná oční linka s použitím jedné barvy
  • stínovaná oční linka s použitím dvou a více barev

 



Pro vytetování takových očních linek použijte set barev
Purebeau pro luxusní černé oční linky
 
 
Při tetování se kombinují dvě barvy. Černou barvu používáme na horní linku a černohnědou barvu Imoteph na stín. Tato černohnědá barva je vhodná pro klientky Fitzpatrick I-VI. Pokud chceme klientce udělat jemnější stín, pak zatetujeme méně barvy. Bude to jen jemný pudrový závoj touto barvou. 
 
S kombinací těchto barev dosáhneme perfektní zvýraznění jasu očí, objemu řas a také zvýrazníme krásný tvar oka. 

JAK BARVY POUŽÍVAT: 
Purebeau Tripple Black - použijeme, když chceme ultra černou linku 
Purebeau 12 Turboschwarz - vybereme, když chceme jemně černou linku 
Purebeau Imoteph- vždycky s ní tetujeme stín oční linky 

2. Dolní linky - Tetování permanentního makeupu očních linek na dolní víčko je méně běžné Pokud se tetuje, obvykle se dává přednost subtilní lince nebo jen jemnému protečkování mezi řasy.  

Kompletní orámování očí výraznou horní i dolní linkou vede k nechtěnému efektu zmenšení očí. 

Kolik stojí permanentní makeup očních linek ?  

Obvyklá cena pro horní linky je rozmezí 1600 – 3600, spodní linky 900 Kč – 2700 Kč. Vždy je důležité se o ceně informovat v konkrétním kosmetickém salonu a také zjistit, co tato cena zahrnuje.

Cena permanentního makeupu očních linek se může lišit v závislosti na mnoha faktorech jako je úroveň a renomé kosmetického salonu, použitých materiálech, a také na lokalitě salonu.

Jak se lá permanentní makeup oční linky 

Permanentní makeup očních linek je precizní metoda tetování, u které je důležité umět správně stanovit tvar oční linky. 

Nejnáročnější technikou tetování je stínovaná oční linka. Naučte se tvar stínované oční linky podle návodu Permanent Institut. 
 

Návod jak se tetují oční linky

 

Jaké barvy používáme na permanentní makeup očních linek 

Volba barevného odstínu permanentního makeupu očních linek, závisí na vkusu a efektu, kterého chceme dosáhnout.  

Výběr vhodné barvy pro danou barevnost očí se řídí představou klientky a také doporučením profesionála. 

Černá oční linka se obecně hodí ke všem očím, ale zejména ke tmavším očím jako jsou hnědé, tmavě zelené, šedé a modré s tmavším okrajem. Černá oční linka dokáže zvýraznit tvar očí a vytvořit hloubku, což pomáhá vytvářet výrazný a dramatický vzhled.  

Luxusní černé oční linky – set barev Purebeau na oční linky splní i ty nejvyšší nároky na vzhled precizních černých očních linek.  
 


Pro modré oči se obecně doporučuje používat hnědou, tmavě šedou, temně fialovou nebo tmavě modrou barvu na oční linky. Tyto barvy pomohou zvýraznit modrou barvu očí a vytvoří kontrastní efekt.  

Oblíbenou barvou (ne černou) na oční linky pro modré oči je barva Ramazotti 

Pro zelené oči se hodí oční linky v barvách, které vytvářejí kontrast s odstínem zelené. Tento kontrast pomáhá zvýraznit přirozenou krásu zelených očí. Doporučené barvy očních linek pro zelené oči zahrnují tmavě hnědou, tmavě zelenou a bronzy.  

Pro hnědé oči lze zvolit mnoho různých barev očních linek, ale nejobvyklejší je černá, hnědá, tmavě modrá a zelená. Tyto barvy pomáhají zvýraznit hnědou barvu očí a vytvářejí výrazný kontrast.  

Tetování stínovaná oční linka
 Elegantní a jemně vytetovaná permanentní linka.

Znáte pojem barevný efekt motýlích křídel? Vytetujete nádhernou linku od monochromaticky modré, zelené až po černé stínované s barevným pudrovým efektem. Je to efekt, kdy základ oční linky je obvykle černý a stín přechází do barev. 

Turqoise je absolutně nádherná tyrkysová barva na permanentní makeup očních linek. Sluší především hnědým, ale také modrým očím. Zvýrazňuje jas i krásu tvaru oka.  
 
Midnight Blue je exkluzivní tmavě modrá barva noční oblohy. Je krásná pro hnědé i modré oči. Krásně zvýrazňuje jejich jas i tvar. Velmi žádaná i pro jemný stín oční linky. 
 
Mamba je jasně zelená smaragdová barva na permanentní makeup očních linek. Perfektní pro zvýraznění hnědých očí. Je perfektní pro zvýraznění krásy hnědých očí, kterým velmi sluší.  
 
Fugative je decentní černozelená barva. Je oceňovaná makeup artisty pro její kultivovanou barevnost. Sluší především hnědým očím, kterým krásně zvýrazňuje jejich jas. U zelených očí podtrhuje jas i tvar oka. Je velmi krásná pro stín očních linek. 
 
Tripple Black -  Extra silná černá barva na permanentní makeup očních linek. Je to nejintenzivnější černá barva. Zvýrazňuje jas i tvar oka a sluší všem barvám očí.  

Pokud se volí barva oční linky v barvě duhovky, obvykle se tím zvýrazňuje tvar oka. Volbou doplňkové barvy se obvykle zvýrazňuje především jas oka.  

Jak si to představit v praxi? 

Modré oči + modrá linka = zvýraznění tvaru oka 
Modré oči + tmavě šedá, černá linka = zvýraznění jasu očí 

Jak pečovat o permamentní makeupní linky 

Po dokončení tetování oční linky jejich první ošetření udělá profesionál hned na kosmetickém salonu. Jemně je přítlakem kosmetického tamponu osuší a nanese velmi malé množství profesionálního krému na permanentní makeup. 

Krém Protat na péči o tetování je pro své prokazatelné účinky úplně nejlepší. 

Pro zákaznice je zde několik tipů na domácí péči o permanentní make-up očních linek: 

Udržujte oči suché a čisté: Po proceduře minimalizujte kontakt s vodou a udržujte oblast očí co nejsušší a nejčistší. Doporučujeme se očí nedotýkat a nemnout si je.  


 

Vyvarujte se slunečního záření: Minimalizujte expozici slunečnímu záření a používejte ochranné sluneční brýle nebo klobouk. 

Vyvarujte se kosmetiky: Po tetování nepoužívejte na oči žádnou kosmetiku a vyvarujte se používání očních stínů, fixů a řasenek, dokud se oblast úplně nezahojí. 

Vyvarujte se mechanickému namáhání oční linky: Minimalizujte tření ručníkem, polštářem při spaní apod. 

Domácí péče: Po 24 hodinách od tetování začněte používat Purebeau Booster

  • speciálně designován pro cílenou péči o pokožku s natetovaným pigmentem
  • napomáhá hydrataci 
  • svěží lehká gelová textura
  • snadná aplikace 
  • sterilní vacusafe balení s pumpičkou zabraňuje vniknutí bakterií při aplikaci a navíc tak gel zůstává dlouhodobě čerstvý 
  • dermatologicky testováno

Pravidelná obnova: Po několika letech se permanentní make-up očních linek může ztrácet a blednout. Vždy zvažte a naplánujte si pravidelné osvěžení barvy očních linek, aby byly dokonalé napořád. 

Kde si nechat udělat oční linky 

Permanentní make-up očních linek by měl být prováděn pouze licencovaným a zkušeným odborníkem. Vždy vybírejte salon s dobrými recenzemi a ujistěte se, že profesionál tetuje moderní technikou a vybavením, které zaručuje výborný výsledek.  



salony-na-permanentni-makeup-background-2-
Salony Permanent Institut jsou zárukou kvality 
Kam jit na permanentni makeup
Najděte si tu nejlepší kosmetičku va vašem městě, které můžete důvěřovat a svěříte jí svoji krásu 

Kde se naučit tetovat permanentní makeup očních linek? 

Pro zvládnutí moderních technik tetování využívejte Masterclass kurzy, které jsou určené pro již aktivní profesionály. Naučíte se zvládnout precizní techniku tetování a také dokonalý výběr barev pro konkrétního klienta. Ušetříte si tak čas zkoušením a hledáním pokus omyl.  

Je to sázka na úspěch a zvýšení renomé vašeho salonu. 

Jaké jehly používáme?  

Pro tetování permanentního makeupu očních linek používáme jehly Purebeau.

Tyto laserem speciálně broušené jehly na permanentní makeup vyrobené z nerezové oceli mají revoluční systém ochrany, který zaručuje nejvyšší standard hygienické bezpečnosti. Membránka na jehle zabraňuje vniknutí pigmentu a nečistot do tetovacího pera. Ochranný systém Purebeau splňuje nejpřísnější mezinárodní bezpečnostní požadavky. 

 


 

  • Hladký a přesný vpich jehly 
  • Jehla nezpůsobuje mikrotrhlinky a zbytečná poškození kůže
  • Zkrácení doby hojení
  • Přenos barvy přesně na požadované místo
  • Krásnější a dlouhodobější vzhled tetování díky novému broušení jehel
  • Čistá práce s nízkou spotřebou barvy
  • Téměř bezbolestná aplikace s kratší dobou hojení
  • Čím méně se používá znecitlivujících přípravků, tím je výsledný vzhled permanentu krásnější 
  • Žádné faktory, které způsobují alergie

Jaký strojek používáme na permanentní makeup očních linek? 

  • certifikované pro tetování permanentního makeupu
  • mají spolehlivý výkon pro všechny typy kůže
  • rychlosti tetování je stabilní bez výkyvů
  • mají menší zdvih než 3,5. Velký zdvih může způsobit nevratné poškození kůže

Nejlepší profesionálové dávají přednost jehlovým tetovacím strojkům Purebeau. Německá kvalita.  


 

Kolísání výkonu strojku na tetování může mít negativní vliv na: 

  • vzhled tetování, které je pak neestetické 
  • vznik nestejnoměrné barevnosti „fleků“ tetování 
  • zvyšuje se nutnost opakovaných oprav 
  • snižuje se pohodlí klienta 
  • ztráta úspěšnosti salonu 
  • frustrace z nedosažení požadovaného výsledku tetování (profesionál s nekvalitním strojkem na tetování nemůže svými dovednostmi ovlivnit výsledek tetování permanentního makeupu)

Používáme dokonalé tetovací pero, jeho hlavní výhody jsou:

  • přináší detailní a precizní výsledky 
  • velmi silný a spolehlivý motorek 
  • tichý chod pera bez vibrací 
  • zaručuje hladký průběh tetování 
  • ergonomický design padne do ruky  
  • vyvážené pero - nezatěžuje ruku 
  • vhodné na dlouhodobé tetování   
  • nová generace AC turbo motorku 
  • možnost vkládat do ultrazvukové čističky 
  • možnost vkládat do sterilizátoru 
  • ušlechtilý materiál 

Chcete poradit s nákupem produktů nebo výběrem salonu?

Napište email na info@permanentinstitut.cz, 
zavolejte na +420 604 754 998 nebo napište přímo do chatu na webu. Se vším Vám poradíme, vysvětlíme a pomůžeme. 

Se vším vám poradíme. 
Budete tak hned od počátku pracovat tím nejlepším způsobem.

Kontakt Permanent Institut
Napište, zavolejte nebo chatujte s námi v Permanent Institut, se vším vám pomůžeme a poradíme. Těšíme se na Vás.