Aké má výhody vláskovaná metoda oproti klasickému PMU? Ako dlho vydrzi?

Dotaz:

Aké má výhody vláskovaná metoda oproti klasickému PMU? Ako dlho vydrzi?

Naše odpověď:

Pro přehlednost si nejdříve definujme jednotlivé pojmy.

Vláskovaná metoda je aplikace jednotlivých chloupků obočí a je buď ruční metodou mechanickým nástrojem (obvykle čepelkou s několika jehlami) nebo přístrojovou metodou (elektrickým tetovacím zařízením).
Klasickou metodou je obvykle myšlena aplikace pouze elektrickým zařízením a nejčastěji se jedná o podstínování celé plochy obočí.

Zda volit variantu vláskovaného obočí nebo podstínování celé plochy obočí je otázkou především estetického cítění zákaznice a její volby, která varianta ji nejlépe vystihuje, a která z variant jí přinese dobrý pocit z vlastního vzhledu. Obě aplikace předpokládáme v profesionální estetické úrovni.

Složitější je volba, kterou z variant vláskovaného obočí zvolit – jestli tzv. ruční nebo přístrojovou.
Podmínkou obou technik je používat extra jemné pigmenty (myšleno velikostí granuláže pigmentu). Takové se při správném postupu nerozpíjí a dobře drží tenkou linii chloupku např. barvy Purebeau kvality Extra Fine.

Ruční metoda obvykle umožňuje dosáhnout jemných chloupků, ale vzhledem k tomu, že dojde k zapracování menšího množství barvy než při přístrojové metodě, je i doba trvání v plnohodnotném vzhledu kratší.

U přístrojové aplikace je nezbytně nutné používat nejmodernější výkonná zařízení a speciální jehly (buď nano jehly nebo microblading jehly). Tradičními běžnými jehlami na permanentní make-up není možné dosáhnout tak tenké linie. Pokud se pracuje s využitím speciálních jehel a dodržením správné techniky aplikace, dosáhne se velmi jemných linií a zároveň se zapracuje více pigmentu než při ruční technice tzn. vzniká dlouhodobější barevný plnohodnotný vzhled.