Jak vybrat správný strojek na permanentní make-up?

Komplexní průvodce – Nejlepší zařízení permanent make-up

Výběr nejlepšího zařízení pro permanentní make-up je skutečnou výzvou. Jedná se o vybavení pro dlouhodobou spokojenost. Na trhu je široká nabídka a je nutné se v ní dobře orientovat. Pokud máte to nejlepší zařízení pro Vaše potřeby, Vaše úspěšná kariéra může rychle začít.

Výběr toho nejlepšího:

Skutečná pravda o roli strojku na permanentní make-up

Každý, kdo věří, že zařízení úplně řeší krásný vzhled permanentního make-upu, bude zklamán. Permanentní make-up je velmi náročná dovednost a dovednosti se získávají v průběhu let. Pro tvorbu krásného vzhledu potřebujete nejen moderní vybavení, ale také odpovídající znalosti a umět svoji představu technicky správně provést.

Ani to nejlepší zařízení v rukou toho kdo neumí, není schopno udělat vysněný výsledek.
(Nejlépe se to pochopí na příkladu perfektní vizážistky, která udělá určitě mnohem lepší výsledek make-upu  i méně kvalitními produkty než ten, kdo neumí a pracuje nejlepší značkou)

 

Ve skutečnosti na tom záleží hodně!

Úspěch je kombinace dovedností a kvalitního vybavení. Při práci kvalitním zařízením se pracuje rychle a efektivně. Doba aplikace je zkrácena a bolestivost je významně snížena. Tím se velmi zvýší komfort pro klienta. Pigment se rychleji, čistěji a přesněji usadí na požadované místo a dojde k jeho lepší stabilizaci. Zkracuje se doba hojení, nedochází k nežádoucímu rozpíjení pigmentu nebo k jeho vypadávání. Moderní techniky permanentního make-upu je nutné dělat pouze nejlepším zařízením.

purebeau-trs-250-turbo-2020-slider-NF

Co byste měli vědět před nákupem strojku na permanentní make-up?

Existují dva systémy zařízení – jehlový a cartridgový (někdy nazývaný modulový).

Jehlový systém

Tento systém spočívá v tom, že se do tetovacího pera nasune jehla. Pak se na ni umístí speciální násadka určená pro každý typ jehly (tím je zaručeno precizní vedení jehly na požadované místo). Jehla se tak stává nedílnou součástí mechanismu tetovacího pera a dochází k preciznímu a stabilnímu přenosu energie bez kolísání při jakémkoliv výkonu zařízení.

Tato zařízení pracují extrémně rovnoměrně. Aplikace je velmi přehledná a čistá (je opravdu lépe vidět, kam se tetuje). Profesionálové dávají tomuto systému přednost. Především oceňují stabilitu a přesnost pigmentace. Aplikace permanentního make-upu je absolutním potěšením.

Cartridgový (modulový) systém

Jednoduše řečeno jehla a tzv. násadka tvoří jeden celek, který se nasune do tetovacího pera a jeho pootočením se připevní. Cartridge má systém, který tlačí jehlu vratným pohybem speciálního pístu v cartridgi, takže se jehla pohybuje a umožňuje pigmentaci. Energie, která přechází mezi tetovacím perem a jehlou jde přes dva stupně.

Nejdříve se přenáší z tetovacího pera na upevnění cartridge do tetovacího pera a teprve pak energie přechází na speciální píst, který vysune jehlu. Jehla se nestane nedílnou součástí zařízení. To je důvod, proč cartridge obvykle nemá na různém povrchu kůže stabilní výkon. A zároveň při vyšším nastavení výkonu zařízení může docházet k nestejnoměrné aplikaci (záleží na použitém pružném materiálu v cartridgi). Během pigmentace dochází k odlišnému odporu a vyžaduje to od nás trochu silnější práci.

 

Shrnutí  a porovnání 

Zejména pro začátečníky, kteří ještě nemají úplný cit, to vede k razantnímu pronikání hluboko do kůže, což může způsobit i příliš agresivní pigmentaci. Obecně lze říci, že princip systémů spočívá v tom, že jehlové zařízení je ovládáno mírně jemněji, s větší stabilitou a přehledností aplikace než cartridgové zařízení. Pochopení konstrukce obou systémů vám umožní se lépe rozhodnout, co Vám bude vyhovovat lépe.

Naše zkušenost z používání

Pro aplikaci permanentního make-upu jednoznačně doporučujeme jehlový systém. Cartridgový systém je vhodný především pro microneedling ošetření.

purebeau-jehly-permanent-institut-cover-poradna-2020

Záruka a pozáruční servis 

Standardní záruka na zařízení je dva roky. Je vždy vhodné promyslet, kde se zařízení nakupuje a zda je vůbec reálné v případě poruchy mít možnost reklamace nebo opravy. Výhodou je nákup zařízení u etablované firmy na trhu, která má již vše zorganizováno tak, že komplexní servis zařízení probíhá spolehlivě a plynule. Pokud se volí nákup velmi levného zařízení, je otázkou, jestli vůbec servis existuje a zda se nejedná pouze o jednorázový prodej. V tomto případě častokrát neexistuje ani prohlášení, že zařízení je určeno pro práci v EU.

Vývoj zařízení a perspektiva zavádění nových poznatků do výroby

Vždy je vhodné se zaměřit na nákup zařízení od výrobce, který neustále svoje výrobky inovuje. Je tak zaručeno, že v aktuálním čase nakupujete to nejlepší, co je technicky možné vyrobit. Týká se to jak zařízení tak i používaných jehel, u kterých je velmi důležitý například způsob jejich opracování a broušení. Nákupem u takového výrobce si zajistíte dlouhodobou spokojenost, protože k Vašemu zařízení budete vždy dostávat nejnovější technologické zpracování jehel.

 

 vanoce-PUREBEAU-trs-250-2019-slide-permanent-TABLET

Jaký strojek na permanentní makeup je nejlepší právě pro mě?

Častou chybou je pořídit si nekvalitní zařízení. Z počátku je radost, že se pigment „nějak“ zapracuje, ale již po krátkém čase vyvstane otázka: „Jak je možné, že vzhled není tak krásný jak jsem očekávala?“ Čím déle se prodlužuje doba pro výměnu zařízení za kvalitnější, tím o více zákazníků studio přichází. Problém je v tom, že nevhodné zařízení může zabránit Vašemu rozvoji a příležitost ke koupi lepšího zařízení se pak nikdy ani neobjeví.

Představa, že na kvalitní zařízení vydělám nekvalitním zařízením, je mylná. Zaměření na kvalitu hned od začátku praxe dává mnohem větší příležitosti pro rozvoj. Je to otázka nejenom prvotního nákupu.

Mnohdy se stává, že profesionál, který je sice již dlouhodobě na trhu, ale používá zastaralé zařízení je „předběhnut“ nováčkem v oboru. Proč? Protože nový profesionál oboru vsadil hned od počátku na kvalitu.

Nemůžete se rozhodnout který systém je pro Vás vhodnější?

Zvolte multifunkční zařízení Purebeau. Umožňuje práci jak jehlami, tak cartridgemi. Jednoznačně pro začátek aplikace permanentního make-upu volte variantu jehlového systému.
Budete tak hned od počátku pracovat tím nejlepším způsobem.

salony-permanentni-makepu-banner-2019