Jak znovu nastartovat svůj salon

nejlepsi-na-nakup-permanent-institut-cover-2020

Zachraňte váš salon, aneb co se všechno změní?

Již několikátým týdnem jsme doma a světla našich salonů jsou zhasnutá. Ale zdá se, že se situace začne brzy zlepšovat a tak se snad již brzy vrátí i život do našich salonů.

Nebudeme spekulovat o tom, jestli je spravedlivé, že salony zůstaly zavřeny, přestože jsme se zákaznicí na salonu obvykle jen dvě. I když máme vždycky Higimasku a  nebo nějakou jinou svoji roušku.

Dostanu nějakou finanční kompenzaci od státu?

Nebudeme raději ani otevírat téma, jestli dostaneme nějaké kompenzace od státu, či nikoliv a opět na to zůstaneme sami. Co ale uděláme je, že využijeme tohoto „pracovního volna“, které bychom si snad nikdy doma neudělaly (přestože jsme i šily roušky) a využijeme to v náš prospěch.

Do práce se vrátíme odpočinuté, plné energie a síly věci změnit v náš prospěch, nehledě na podmínky, které nemůžeme ovlivnit. Ovlivníme ale to, co jde – sebe.

Zeptali jsme se Aleny Paluříkové jak současnou situaci a její vývoj vidí ona: Více než kdy jindy rezonuje otázka: Je krásné jen to, co se líbí jiným? Předpokládám, že skončí diktát přesně definovaných vzhledů krásy a dojde ke zviditelnění individuální krásy a svěžesti a podtržení přirozené zdravé krásy.

Přestaneme se neustále srovnávat a budeme obdivovat individualitu. Že nevypadám jako ostatní? Tím líp! To je KRÁSA. Určitě i Vaše zákaznice najednou pochopí, že krása je v přirozenosti dodává Alena.

salony-permanentni-makeup-2019-1024x265

Zůstane kosmetický business stejný jako předtím?

Nezůstane, zlepší se. A to je skvělá zpráva pro vás všechny, které to děláte dobře a poctivě. Všichni jsme teď měli čas ucítit jaké hodnoty my lidé doopravdy potřebujeme. Ukázalo se, že ženy již nehledají žádné poloviční řešení, a to jak zákaznice, tak i majitelky kosmetických salonů.

Od teď se mění pravidla kvality. Můžeme to srovnat s ekonomickou krizí v roce 2008, kdy přišly velká úsporná opatření snad v každé domácnosti a začalo se šetřit snad na všem.

Dejte si pozor na slevové akce a vyhněte se jim.

Vyrojila se spoustu slevových akcí a webů, které nabízely pomíjivou radost pro klienty, že dostanou permanentní makeup za 600 Kč a bohužel též i pomíjivou radost pro studia, která se těšila, že si přivede klienty a výdělek. Tento přístup ale nakonec nefungoval skoro pro nikoho.

Sami znáte všechny důvody nejlíp, co se stane, když zlevníte svoje služby. Je stále potřeba platit nájem, elektřinu, hypotéku na dům, dětem oblečení, jídlo, splátky na auto, paušál na telefon a jednou za rok pár dní odpočinku.

salony-permanentni-makepu-banner-2019

 

Nový čas bude žádat nové činy.

A začneme hned ve velkém. Všichni jsme pochopili, že chceme pracovat kvalitně, ale stejně tak kvalitně chceme žít i osobní životy se svými rodinami a přáteli. Dříve jsme byli ve víru činností a „musení“ teď nastává čas pro „chtění“.

 

Existují dva způsoby jak oslovit své klienty. Jeden je cenou a tom jsme již psali, ten druhý je kvalitou. Může se zdát, že kvalitou je to mnohem náročnější a vyžaduje to spoustu peněz a výsledek je nejistý. Jak to bývá, opak je pravdou.

 

Jsme snad jediní v Česku a na Slovensku, kdo se pohybuje mezi salony ve všech městech a tak můžeme srovnávat mezi Prahou, Brnem, Ostravou, Hradcem Králové, Plzní, Libercem, Českými Budějovicemi, Karlovými Vary, Uherským Hradištěm, Starým Městem, Hliníkem nad Hronom, Košicemi, v malých i velkých městech i na vesnicích.

 

purebeau-trs-250-turbo-2020-slider-NF

 

Vsaďte na kvalitu, vyhněte se slevovým akcím.

Vsaďte na kvalitu, na vaši perfektní prezentaci, spojte se s nejlepšími a hlavně v tom nezůstaňte sami. Vyhněte se situaci, kdy byste měla váš salon, práci, propagaci, a vše s tím spojené organizovat sama. Pokud jste již v Salonech Permanent Institut a chtěla byste být vidět ve vašem městě, napište na email info@permanentinstitut.cz. 

Nejhorší scénář?

A pokud by mělo dojít i na nejhorší scénář a hrozilo by i zavření salonu (ano, i to se může stát), vezměte veškerou kuráž kterou máte a napište nám. Společně vymyslíme jak správně postupovat a zákazníky oslovíme společně. Všechno se dá zvládnout. My víme jak a vy jste zase pracovité a úžasné.

O čem se na salonu bavit? 

Téma coronavirus se nabízí jako žádné jiné, ale to už jistě všechny zákaznice probraly doma, se svým manželem, přáteli a všemi. Prohoďte na to téma pár vět, ale pak se již nechte dál unášet konverzací tak jako dříve, aby si i vaše zákaznice mohla odpočinout a přijít na jiné myšlenky.

„Pracujeme jako kosmetičky, ale všechny víme, že naší druhou prací je si s naší zákaznicí dobře popovídat, vyslechnout ji, někdy poradit a přitom ji udělat krásnou a spokojenou.“

„A kde jde vidět ta velké změna ve společnosti už teď“?

Dřív se přálo, ať si užijete dovolenou a teď  vám přejeme brzký návrat do práce a ať máte práce až nad hlavu ????

Váš Permanent Institut