Na co se nás ptají zákazníci po návštěvě studia a aplikaci permanentního make-upu?

Dotaz:

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o informaci jak se mám zachovat při postupu reklamace permanentu rtů a obočí. V říjnu jsem podstoupila PM, v listopadu byla provedena korekce. Byla jsem hodně zklamaná, že mi téměř permanent zmizel. Když jsem požádala majitele o vrácení poloviny částky, tak ten to odmítl. Sdělil mi, až po urgencích, že jsem měla přijít potřetí, protože on podvakrát nepoužívá stálé barvy. O tom mne vůbec neinformoval, nedal mi podepsat žádnou smlouvu. Byl jeho postup správný? Je mi to velmi nepříjemné, ale cítím se podvedená. Děkuji moc

Naše odpověď:

Děkuji za Váš dotaz. Výsledek aplikace permanentního make-upu, obzvláště u rtů, se nedá úplně přesně určit tzn. intenzita barevnosti (tvar samozřejmě ano). 

 

Permanentní make-up se obvykle dělá ve dvou fázích, u rtů někdy i ve třech (nesprávně jsou nazývány korekce), aby se pokožka zasytila pigmentem co nejvíce, a nelze to udělat najedenkrát. Nevím, co bylo myšleno, že se nepoužívaly stálé barvy. Možná to, že byly použity barvy pro permanentní make-up a ne pro tetování, ale tak je to správně. Ve smlouvě, která se týká aplikace permanentního make-upu je obvykle uvedeno, že došlo ke kompletnímu seznámení s postupem a s tím, že budou dodržena všechna pravidla pro provedení tohoto zákroku a došlo k seznámení s tím, jak může barva zesvětlit atd. Není přesně definovanou zárukou odstínu, který vznikne, protože to principiálně úplně exaktně nelze stanovit.
Pravidlem je to, že klient jde na studio, kterému věří a zná jeho práce, protože to je obvykle klíčové ve vzájemném pochopení požadavku a možnosti jeho docílení. Věřím, že tatér, který Vám aplikaci dělal, s Vámi rád ještě jedenkrát probere možnosti jak barvu ztmavit. To bývá nejčastější „problém“, že barva splývá s přirozenou barevností rtů. Správný moderní permanentní make-up však nemá nahrazovat dekorativní líčení, ale má být opravdu na rtech znatelný jen velmi jemně.

    Ideální postup je zajít na toto pracoviště a v přátelském hovoru najít řešení (kterým není vrácení platby, protože proces byl proveden) a pokusit se nalézt způsob jak barvu dotmavit. Konečnou záruku na výsledek intenzity však jen velmi těžce od někoho získáte. Věřím, že naleznete řešení, které Vás přenese přes nepříjemný pocit, protože cílem je nejen přirozeně zvýrazněná tvář, ale i pocitová spokojenost.

Reakce na odpověď: Děkuji vám za velmi laskavou odpověď, vážím si toho. Mějte se hezky,