Natírat nebo nenatírat pokožku po permanentním make-upu?

Dotaz:

Natírat nebo nenatírat pokožku po permanentním make-upu?

Naše odpověď:

Jednoznačně je potřeba “otevřenou“ pokožku co nejvíce chránit. Je nutné používat speciální krémy na péči o pokožku s aplikovaným pigmentem, které napomáhají regeneraci, ale také usazení pigmentu v pokožce. Nejlepším řešením je krém Protat Premium After Care. Je vyvinut speciálně pro péči o tetovanou pokožku.

Nejste si jisti kolik použít krému? Je to snadné. Podívejte se na přední stranu tuby Protat Premium, na piktogram. Takové množství krému je ideální pro ošetření rtů nebo kompletního obočí. Péče na salonu:
Pokožku po provedení permanentního make-upu jemně osušte přítlakem sterilní netkané textilie a naneste v tenké vrstvě malé množství krému. Během několika minut se vytvoří ochranný a vyživující film, který však umožní pokožce „dýchat“. Dalo by se říci, že pokožka „dýchá“ směrem ven a zároveň je spolehlivě „odfiltrována“ od nechtěných venkovních vlivů.

Doporučujeme na závěr krém jemně odsát netkanou textilií. Je tak jistota, že pokožka nebude zatížena přebytečným množstvím.

Je to skutečně ojedinělá péče o čerstvý permanentní make-up. Je to také spolehlivá ochrana výsledku vaší aplikace permanentního make-upu. VŽDY KRÉMU DÁVAT POUZE MALÉ MNOŽSTVÍ.

Domácí péče:
Aplikujte velmi malého množství krému 1 – 3 krát denně během intenzivní doby hojení 5 dnů. Četnost aplikace je podle individuálního pocitu. V oblasti by nemělo docházet k intenzivnímu pocitu pnutí. Dostačující je krém jemně vklepat. V období celkové regenerace pokožky, která trvá asi 3 týdny, se aplikuje 2 krát denně.
Je to skutečně ojedinělá péče o pokožku s aplikovaným pigmentem. Frekvence nanášení se přizpůsobuje individuálním potřebám pokožky. Pokožka by měla být stále vláčná, chráněná a vyživovaná. Vždy nanášet jen malé množství krému!

Účinky: Lanolin – zjemňující, ochranný. Centipeda cunnighamii – regenerující, protizánětlivý. Aloe Vera – zvlhčující, zvláčňující. Citrus seed – zklidňující, antibakteriální.

Nejčastější chyby v péči: Použití mastných krémů, které pokožku uzavřou. Vznikají pak stroupky, se kterými má pigment tendenci vypadnout. Nebo použití krémů na hojení pokožky, které však mají nevhodné účinky na výslednou barevnost pigmentu. Pokud vzniknou při hojení velké suché stroupky, je nebezpečí jejich strhnutí (vezmou s sebou i pigment a je zde i nebezpečí vzniku jemného zjizvení).

Mám zájem o výhodný set Protat Premium Aftercare

Poznámka pro zvídavé: https://en.wikipedia.org/wiki/Centipeda