Permanent v létě? Tetování vlasů? Ano nebo ne?

permanentni makeup leto

Mohu jít na permanentní make-up v létě? A co tetování vlasů?

Naše odpověď:

U nás je obecné doporučení netetovat, ale není to tak absolutní pravda, jak by se mohlo zdát. Inspirujme se proto v zemích, kde má slunce „trvalé léto“.

 

Důležité je nevystavovat se intenzivně a cíleně slunečnímu svitu, ale běžný pohyb ve venkovním prostředí nemá fatální následky. Určitě však po aplikaci nejet hned k moři, na hory nebo na dlouhodobý pobyt v přírodě.

Prodlužte si krásu svého permanentního make-upu a po jeho důkladném zahojení jej chraňte vhodnými krémy. A týká se to také tetování vlasů.
Ochranné krémy jsou buď fyzikální (minerální) nebo chemické. Fyzikální blokují záření, chemické jej pohlcují. Co ale vybrat na pokožku s permanentním make-upem?
Vhodným řešením jsou ochranné krémy na citlivou pokožku a to jsou především minerální ochranné krémy. Nová generace moderních krémů již nezanechává bělavý povlak, ale jen důkladný ochranný film. A to je také velmi důležitý tip pro tetování vlasů. Hlavu raději šetrně krýt prodyšnou přikrývkou a nechat ji  „větrat“. Vždyť na hlavu nám sluníčko pálí nejintenzivněji a hair tattoo má raději stín.